Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Καμμένος: «Όποιος δεν συμβιβάζεται, δέχεται απειλές»

   Κλιμακώνεται η ρήξη στους κόλπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων με διαδοχικές παραιτήσεις κορυφαίων στελεχών και εκατέρωθεν βαριές κατηγορίες.

Μετά την «πύρρειο» νίκη που κατήγαγε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της  συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας την Πέμπτη, πετυχαίνοντας να συσπειρώσει γύρω του 18 από τους 20 βουλευτές του κόμματος, πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τους αποχωρούντες ως αποστάτες υποκινούμενους από τη ΝΔ και την Τρόικα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δέχεται ακόμα και απειλές.


Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε: «Ακόμα και σε χαντάκι να με βρουν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να υπάρχουν. «Ολοι απειλούμαστε. Όποιος δε συμβιβάζεται δέχεται απειλές. Εγώ από απειλές δεν μασάω. Δε απειλήθηκε ο Κώστας Καραμανλής για να μην υπογράψει το Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη…;». (Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή του εδώ

Ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στους βουλευτές και τα στελέχη που αποχώρησαν έκανε λόγο για «βουλευτές-καβάντζα» που θα στηρίξουν στο μέλλον την τρικομματική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εάν παραστεί ανάγκη και κατήγγειλε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έγιναν στόχος σχεδίου αποστασίας.

«Η ελληνική απάντηση στην αποστασία είναι μία: ανένδοτος αγώνας», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Ο κ. Σαμαράς μετατρέπει την Ελλάδα σε καγκελαρία. Καγκελάριος Σαμαράς θα λέγεται σε λίγο». 

Συνεχίζοντας τις επιθέσεις τόνισε: «Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή και όλες οι δουλειές δίνονται σε γνωστούς και φίλους τους».

Αποδέκτες των πυρών του κ. Καμμένου ήταν οι κύριοι Γιάννης Μανώλης, Χρήστος Ζώης, Δημήτρης Σταμάτης και Μιχάλης Γιαννάκης, οι οποίοι παραιτήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες εκτοξεύοντας με τη σειρά τους βαρύτατες καταγγελίες και βολές κατά της ηγεσίας, όπως και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Κώστας Μαρκόπουλος, με τον βουλευτή κ. Γιάννη Κουράκο, που αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, με τον τελευταίο μάλιστα να δηλώνει πως χρηματοδότης του κόμματος είναι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης.

Ο κ. Βουλγαράκης διέψευσε τους ισχυρισμούς του βουλευτή, αλλά επιβεβαίωσε την επικοινωνία που είχε με στελέχη του κόμματος του κ. Καμμένου, αποδίδοντας την στη φιλία που διατηρεί με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ.

«Δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά», απάντησε από τη μεριά του ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απόλυτα ερασιτεχνικό, αλλά προωθούμενο από επαγγελματίες, που στηρίζουν την τρόικα». 

Στα στελέχη που αποχωρούν από το κόμμα προστέθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής και ο πρόεδρος του Συντονιστικού Γραφείου Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μπάμπης Αποσκίτης. Ο κ. Αποσκίτης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, η δημοσιοποίηση ειδήσεων που, καλή τη πίστη, θεωρούσα ψευδείς έως σήμερα, οι εκφρασθείσες ανησυχίες για την τύχη του κινήματος από "περίεργα" πρόσωπα, μα κυρίως η έλλειψη κοινού οράματος, δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω άλλο στους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Σε όλους αυτούς απάντησε έδωσε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ. Ο οποίος απηύθυνε την Παρασκευή προειδοποίηση προς όσους "δεν αντέχουν" να εγκαταλείψουν άμεσα το… σκάφος!

Συγκεκριμένα ο κ. Κουίκ δήλωσε: "Κάποιοι που νόμισαν ότι θα δημιουργήσουν επικοινωνιακό μειονέκτημα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, κατάφεραν να τους προσδώσουν τα μέγιστα πλεονεκτήματα, με τα οποία θα βαδίσουν σε ένα πρωτόγνωρο ιστορικό Ιδρυτικό Συνέδριο στα τέλη Απριλίου. Και επειδή το επικοινωνιακό παιχνίδι το ξέρω αρκετά καλά, το μόνο που συμβουλεύω είναι ότι όποιος άλλος δεν αντέχει να είναι στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, να φύγει μέσα στις επόμενες 24 ώρες για να τελειώνουμε μια και καλή με όλο αυτό το σόου. Θα τους αναπληρώσουν πολλαπλασίως περισσότεροι Ελληνίδες και Ελληνες με γνήσια αντιμνημονιακή συνείδηση".

Σε κάθε περίπτωση το κόμμα του κ. Καμμένου, ωστόσο, βγαίνει τραυματισμένο από την ανοικτή αναμέτρηση με τα προερχόμενα από τη ΝΔ «επώνυμα» στελέχη του. Πλην όμως ο πρόεδρός του φαίνεται πως θα επιμείνει στα ανοίγματα του προς όλους τους πολιτικούς χώρους – κάτι που αποτέλεσε την αιτία για τη ρήξη με τα στελέχη που αποχώρησαν, επικρίνοντας τον κ. Καμμένο για «χαοτική» ηγεσία και απουσία ιδεολογικού προσανατολισμού που στέλνει τους πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Χρυσή Αυγή. 

Ο κ. Καμμένος συνεχίζει να μιλάει για «κίνημα που ξεκίνησε μέσα από το διαδίκτυο και αγκαλιάζει τους δημοκρατικούς Έλληνες που προέρχονται από την κεντροδεξιά που πιστεύει στην Ευρώπη των εθνών-λαών, τους Έλληνες που προσδιορίζουν τον εαυτό τους στο κέντρο, τους Έλληνες που πιστεύουν στον πατριωτισμό και ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς». 

Και παράλληλα συνεχίζει την προετοιμασία που γίνεται για το συνέδριο του κόμματος που έχει εξαγγείλει για τον Απρίλιο, ανακοινώνοντας 15 προσυνεδριακές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε ισάριθμες πόλεις από τον Ιανουάριο, καθώς και τη δυνατότητα εγγραφής μελών μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου