Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

"Σκληρή πυγμή και καραβάνα δεν μπορούν να συνυπάρξουν στις Ένοπλες Δυνάμεις"

    Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

“Σκληρή πυγμή” και “καραβάνα” δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Είναι μίγμα εκρηκτικό και άρα επικίνδυνο. Η “κόντρα” που κάνει η κυβέρνηση στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική , πρώτα απ΄ όλα για την ίδια την χώρα.

Μπορεί η κυβερνητική στάση να καθορίζεται από δημοσκοπήσεις,μετρήσεις και κομματικούς υπολογισμούς. Μπορεί να οδηγείται σ΄ αυτή την τακτική από το άγχος που προκαλεί η “επέλαση” της Χρυσής Αυγής και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και μπορεί να υπάρχουν πολλοί εντός της κυβέρνησης που έχουν πειστεί ότι αν περάσει τις “εξετάσεις αποφασιστικότητας” που φθάνει όμως στα όρια του αυταρχισμού, ίσως και να ανακόψει το ρεύμα φυγής ψηφοφόρων προς τη Χρυσή Αυγή ή ακόμη και να γίνει εφικτή η επιστροφή κάποιων που ήδη έχουν...λακίσει.



Ποιον ενδιαφέρουν όλα αυτά; Τον στρατιωτικό που υπηρετεί στον Έβρο και με 1000 ευρώ προσπαθεί να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή στον ίδιο και την οικογένειά του πάντως δεν τον αγγίζουν.

Αυτό που προέχει και πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό όχι μόνο στην κυβέρνηση ,αλλά σ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, είναι ότι η εύρυθμη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει με κάθε θυσία να διασφαλιστεί, ώστε να είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να εκτελέσουν την αποστολή τους, που δεν είναι άλλη από την διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας. Και επιπλέον -μην το ξεχνάμε- η συμβολή στην λειτουργία του ίδιου του κράτους κάθε φορά που κάτι πάει στραβά.

Συνεπώς οι επιδείξεις δύναμεις και πυγμής δεν έχουν θέση στο στράτευμα, το προσωπικό του οποίου με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και απαράμιλλη πειθαρχία υπομένει τρία χρόνια τώρα μια πραγματική καταστροφή. Προσωπικό που αισθάνεται απροστάτευτο και προδομένο απ΄ όσους έχουν την ευθύνη να τους προστατεύσουν παρέχοντας του τα στοιχειώδη για την επιβίωσή του.

“Σκληρή πυγμή” και “καραβάνα” δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Καλό θα είναι λοιπόν όσοι εύκολα καταφεύγουν σε πρακτικές επίδειξης δύναμης, να διδαχτούν από την ψύχραιμη στάση των στρατιωτικών. Δεν χρειάζεται να τραβάνε άλλο το σχοινί. Ο κίνδυνος να σπάσει είναι πλέον ορατός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου